|
Quick Contact
+123 456 5532

Goda drycker till julen

Även om julen i grund och botten är en religiös högtid förknippas den av de flesta i Sverige med mat, dryck och presenter. Det kanske är de gamla vikingatraditionerna som spökar eller så är det helt enkelt frågan om att få spendera ledig tid i gott sällskap. Vad det än beror på är julbordet en stor del av firandet och till det hör riktigt goda drycker.

Den mest traditionella juldrycken är glögg, som du antingen kan köpa färdig eller göra själv. Du kan enkelt hitta recept på rödvinsglögg eller vinglögg, eller varför inte ett alkoholfritt alternativ, och bjuda nära och kära på den härliga drycken. Det finns dock mycket annan dryckjom att bjuda på till julen och här får du några tips.

Dryck till julbordet

Om du ska bjuda på julfest är det fint med lite blandade drycker till maten. Då julen innebär ett flertal olika, traditionella rätter är det viktigt att anpassa drycken därefter och medan sillen kräver nubbe och lutfisken ett friskt vitvin, kombineras skinkan bäst med ett gott rödvin som Bourgogne eller ett lyxigt Amaronevin. Du hittar ett rikt sortiment hos Vinoteket som levererar till dörren och som ofta har kampanjpriser på valda titlar.

Den perfekta julklappen

Det är också trevligt att skåla i bubbel till julen och är du inbjuden till julfest är en fin flaska Prosecco eller champagne mycket uppskattade julklappar. Vill du komma med något annorlunda är den senaste bubbeltrenden Franciacortaviner från Lombardiet i norra Italien. De är italienarnas motsvarighet till champagne och är riktigt goda och festliga.

Glöm inte heller efterrätten! En smarrig likör eller en äggtoddy är aldrig helt fel, och avslutar julmiddagen på ett mysigt sätt. Det finns många olika recept att prova på, inklusive blandningar med whisky, calvados eller konjak. När alla är mätta och belåtna och samlar sig runt brasan utgör toddyn en smakrik avrundning.

Leave a Reply

Jultradition.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Jultradition.selogin form