|
Quick Contact
+123 456 5532

Jultomtens boning

Jultomten bor i Korvatunturi i norra Finland. En del säger att han bor även i Norge och i Sverige och danskarna säger att han bor på Grönland men säkert kan man inte veta. Kanske har han flera boningar. Men alldeles oavsett vilket så bor han sannolikt i Korvatunturi i Finland. Men dit kan man inte åka för berget ligger precis vid gränsen till Ryssland. Så vill man träffa tomten i Finland får man åka till näraliggande Rovaniemi. Det kanske är det där Nordpolen ligger för enligt Disneys filmer om jultomtens verkstad är det i Nordpolen han bor.

Barn från hela världen skriver brev till jultomten. De skickar dem till Tomteboda i Stockholm, till Mora i Dalarna och till finska Lappland. I Rovaniemi i Finland finns Santa Park där man kan besöka jultomtens verkstad och älvornas verkstad och mycket annat. Det kommer mellan 300-500 charterflyg med besökare dit från hela världen varje vinter omkring jultid. Där finns en postanstalt där all post tas emot och barnen får svar. Det är många som vallfärdar till tomteland för att få träffa självaste jultomten. Det är inte bara renarna de får se då utan ett lappländskt landskap och den livsstil som det snöiga landskapet för med sig. Norrskenet är också något som lockar besökare och hotellnätter i glaskupor som liknar genomskinliga iglos där gästerna kan se norrskenet och stjärnorna hela natten genom taket.

Många länder som inte har en kristen tradition har tagit till sig jultraditionerna ändå. I Kirgisistan har myndigheterna bestämt att ett berg ska uppkallas efter jultomten. Julfirandet och jultomten i synnerhet är populär jorden runt.

Leave a Reply

Jultradition.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Jultradition.selogin form